logo

Weteringstraat 39-A 1017 SM Amsterdam
Telefoon (020) 670 76 60


wonen@vanatotzmakelaardij.nl
annoeska@vanatotzmakelaardij.nl

004

logo

Cornelis Krusemanstraat-19-III-te-Amsterdam- € 339.000,- k.k.

VERKOCHT binnen één maand!

'Concertgebouw, Willemspark  & Vondelparkbuurt' :

In één van Amsterdams meest geliefde buurten, ligt dit lichte en zeer sfeervolle 4-kamer appartement op de 3e verdieping met bijbehorende ruime 5e kamer op de bovenste (4e) verdieping.

De sfeervolle en royale woonkamer en suite is verdeeld over de ruime zitkamer met erker aan de voorzijde en de grote comfortabele eetkamer met openslaande deuren naar het zonnig gelegen Franse balkon aan de achterzijde. De ligging aan de achterzijde op het Zuiden maakt de eetkamer heerlijk zonnig.

Daarnaast beschikt de woning over een zeer ruime slaapkamer gelegen aan de voorzijde. Zowel de grote slaapkamer als de zitkamer, die aan de voorzijde liggen, zijn in 2012 voorzien van geluidwerende ramen. Deze kamers ondervinden geen verkeersgeluiden van buiten en zijn hierdoor evenals de kamers aan de achterzijde rustig gelegen. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich de keuken en een mooi formaat slaap/werkkamer. De badkamer is centraal gelegen.

Direct boven de woning, en bereikbaar via het centrale trappenhuis, ligt de bijbehorende extra zolderkamer (12 m2). Deze grote kamer grenst aan het platte dak aan de achterzijde van de woning en is v.v. elektra en mooie openslaande ramen v.v. dubbel glas. Deze extra kamer is zeer geschikt als studeer- of logeerkamer en biedt mooi vrij uitzicht.

Met de zolderkamer inbegrepen omvat de woning totaal 86 m2 en maar liefst 5 kamers!

Fraai uitzicht:
Aan de achterzijde van de woning bieden de eetkamer, de keuken, de slaapkamer en de zolderkamer prachtig vrij uitzicht op het mooie groen van de binnentuinen. De achterzijde van de woning is zonnig gelegen op het Zuiden. De voorzijde van de woning is eveneens mooi licht gelegen (NW).  

Moderne keuken (2006 ):
De keuken is voorzien van 2 spoelbakken, 4-pitsgasfornuis, afzuigkap, "Siemens" koelkast/vriezer, "AEG'' vaatwasser, veel handige onder/ bovenkastjes en een originele fraaie keukenkast.  

Badkamer:
De eenvoudige doch nette badkamer is praktisch gelegen t.o.v. beide slaapkamers. De badkamer is voorzien van toilet, wastafel en douche.

Overige afwerking:
De wanden en plafonds zijn grotendeels strak en in lichte kleuren afgewerkt.
In vrijwel de gehele woning ligt een houten vloer.

Ruimte, volume en sfeer:
De woning voelt extra ruim aan door de praktische indeling, de hoge plafonds (2.9 m hoog!) en de zonnige ligging met veel lichttoetreding. De woning heeft een voelbare aangename en prettige woonsfeer. Mede om dit alles is deze woning absoluut de moeite waard om te bezichtigen. Kom dit zelf ervaren. Als u snel bent, kan deze woning uw woning worden!


Indeling kort :
Centrale entree op de parterre met de trap naar de bovengelegen woningen. Entree tot de woning is gelegen op de 3e verdieping. De hal geeft toegang tot alle vertrekken; de sfeervolle woonkamer en suite verdeeld over de zitkamer met erker aan de voorzijde en de eetkamer met Frans balkon aan de achterzijde. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich eveneens de keuken en een mooi formaat slaap/werkkamer. De zeer ruime (2e) slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning. De badkamer is centraal gelegen. De bijbehorende zolderkamer is direct boven de woning gelegen.

Bijzonderheden:
Fraaie erker voorzijde en Frans balkon achterzijde,
Fraaie details zoals glas in lood ramen en paneeldeuren,
Moderne keuken (2006) met behoud van originele keukenkast,
Individuele  C.V. ketel 'Intergas' (2009) voor verwarming en warm water,
Moderne elektrische installatie.

VvE 'Cornelis Krusemanstraat 19-21 te Amsterdam: 8 leden,
Maandelijkse servicekosten:   € 50,-- (incl. opstal/brand/WA verzekering),
Nieuwe houten kozijnen v.v. dubbele beglazing in voorgevel (april 2012),
Nieuwe houten kozijnen v.v. dubbel glas op de zolderkamer (april 2012),
Schilderen en vloerafwerking trappenhuis (2012),
Vernieuwd groot deel plat dak (2002),

Erfpacht, jaarlijkse indexering, canon : €  410,37 per half jaar
Nieuwe canon per 01-08-2014: € 418,47 per half jaar

Nen 2580 gemeten, toelichting:
3e etage woonoppervlakte: 74 m2
4e etage zolderkamer (externe ruimte):12 m2

Parkeren:  Goede parkeermogelijkheden voor de deur middels vergunning systeem/betaald parkeren. De meest actuele parkeerinformatie is opvraagbaar via de website van Cition.

BEREIKBAARHEID:
Het centrum van de stad ligt op een kleine 10 minuten fietsen. Het Museumplein ligt op ca. 10 minuten lopen. Openbaar vervoerverbindingen zijn uitstekend; op loopafstand bevinden zich de trams 2 en 16 en o.a bij het nabijgelegen Haarlemmermeerstation zijn er diverse busverbindingen.
De tramlijnen 2 en 16 stoppen voor de ingang van het Metrostation Amstelveenseweg (lijn 50).
Met lijn 50 is het volgende station richting Amsterdam het NS station Zuid WTC. Evenals  het nabij gelegen RAI station, stoppen op deze stations treinen naar o.a. naar Schiphol, Den Haag Centraal en Amersfoort.  
Met de auto bent u binnen vijf minuten op de ring A-10 van waar uit u uitstekende verbinding heeft naar diverse uitvalswegen o.a. naar  Schiphol/Den Haag /Rotterdam/Utrecht.  

LOCATIE - OMGEVING - VOORZIENINGEN:
De Cornelis Krusemanstraat is gelegen in de parkbuurten ' Willemspark' en 'Vondelpark' in Amsterdam Oud-Zuid. De Cornelis Krusemanstraat ligt in het verlengde van De Lairessestraat, tussen het Concertgebouw aan de Van Baerlestraat, en het voormalige Haarlemmermeerstation aan de Amstelveenseweg.

Op loopafstand ligt het mooie groene Valeriusplein en het Emmaplein. O.a. de Emmalaan geeft directe toegang tot het Vondelpark. Via het langgerekte Valeriusplein en de poorten van het Amsterdams Lyceum  gaat Oud Zuid over in Nieuw Zuid.

Het Vondelpark ligt op slechts enkele minuten lopen van de woning. Dit bijzonder mooie en in  landschappelijke stijl aangelegde park (1864) is het volkspark in de beste zin van het woord.

De ruim opgezette parkbuurten en de Concertgebouwbuurt zijn gelegen tussen o.a. de Van Baerlestraat, de Amstelveenseweg, de Pieter Lastmankade en de Reijnier Vinkeleskade. De buurten vallen op door de gedifferentieerde bebouwing, van luxe vrijstaande villa's in het Willemspark
(villapark sinds 1902) tot rijtjeshuizen in seriebouw; vrijwel alle woningbouw is van hoogwaardige architectuur.

Aan de rand van Amsterdam Zuid voorziet het Amsterdamse Bos ook in veel ruimte voor ontspanning en recreatieplezier. Het Amsterdamse Bos ligt op 10 minuten fietsen van de woning en is goed te bereiken via een rustig gelegen fietspad of via de Amstelveenseweg. Dit  fietspad begint achter het nabijgelegen Haarlemmermeerstation en leidt u rechtstreeks naar het Amsterdamse Bos.

Voorzieningen:  
Nabijgelegen en op loopafstand bevinden zich de gezellige en chique winkelstraten,  o.a. de Cornelis Schuytstraat, de Amstelveenseweg, de Van Baerlestraat en de P.C. Hooftstraat.  Er zijn hier diverse luxe winkels te vinden evenals grote supermarkten, gemoedelijke buurtsupers, boutiques en een ruime keuze aan horecagelegenheden met terrassen, café's en restaurants.

Het culturele, muziek- en kunstaanbod is divers; nabij gelegen zijn o.a. het Concertgebouw, het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en Het Van Gogh museum. Ook het Museumplein biedt volop ontspanning, voorzieningen en evenementen.

Eveneens zijn er in de buurt goede kinderopvangmogelijkheden en scholen voor basis- en voortgezet onderwijs.

Cornelis Krusemanstraat:
De straat werd in 1917 vernoemd naar  de genreschilder Cornelis Kruseman (1797-1857).
Het oeuvre van Cornelis Kruseman bevat zowel portretten, Bijbelse onderwerpen als Italiaanse taferelen.